Postao/la Flying Dutchman dana 15. 07. 2016. (14:21)
Ovaj topic ovdje asociral me na jedno ljetovanje pred koju godinu, vjerojatno spada ovdje, jer je to susjedstvo Zadra. Pa onda preporuka, ko nije bio...
Otišli smo bajkovima na Dugi Otok, u prvoj polivici lipnja. Spavalo se po plažama (Saharun, komaraca neviđeno ko da se kote iz mora), ispod svjetionika, po molovima i maslenicima, sub-penovima. Kolko stane u ruksak svega što treba, toliko smo nosili. Ujutro vožnja do kave, pa nabavka za dan, pa do mjesta di je bio plan izležavat se. Podvečer vožnja do lokacije za spavanje, sa kriterijima: di nema ljudi. Dugi otok je bio savršen po tom pitanju jer u to doba ljudi je bilo fakat malo. Ceste po otoku su super, prometa nije bilo praktički. Za ić biciklom odmorit se... super...Telašćica je tam. Tako da... kome se da tople preporuke. Mi bili 5-6 dana na otoku.
PS:
našli smo i dvoje japanaca koji su išli po otoku biciklom, bračni par u 50ima, zapeli na zvizdanu, baš je bilo onako da smo se mislili da se neće samo "keel over" pored ceste. Zbušila im se guma pa smo im promjenili jer su stali na pol puta usred ničega, pa je to bio povod za razgovor. I skužio je lik da imamo, jedan od frendova, Canona u bisagama, DSLRčić propisni. Ispalo je da on radi za Canon već 30 godina, pa je bio sretan da vidi korisnika na drugom kraju sveta na nekom otočiću. Onaj japanski ponos na licu. Uživo je taj ponos onakav kakav se pokazuje i u pismu, što se može čitati, pozitivan i jedinstven, možeš omirisati koliko mu posao znači. Prijateljski popričali i onda mi i oni svako na svoju stranu.